BOSANSKA KRUPA: MEĐUOPĆINSKI BICIKLISTIČKI MARATON U SUBOTU 18. JUNA

U subotu, 18. juna, održat će se Međuopćinski biciklistički maraton. Okupljanje učesnika je od 8:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi, a start maratona planiran je u 9:00 sati. Povratak učesnika biciklističkog maratona planiran je u 16:00 sati.

Međuopćinskog biciklističkog maratona zajednički organizuju Grad Bosanska Krupa i Opština Krupa na Uni u okviru projekta „Međuopćinska biciklistička staza općina Bosanska Krupa i Krupa na Uni“ koji se financira sredstvima Vijeća Evrope u okviru Programa za izgradnju povjerenja. Inicijativa je ovo i rezultat sastanka sa delegacijom Odjela za izgradnju povjerenja Vijeća Evrope.

U okviru projekta formirana je međuopćinska biciklistička staza dužine 52,8km, s ciljem promocije turističke ponude i prirodnih ljepota obje općine. Cjelokupna staza obilježena je putokazima, a duž staze postavljeno je šest odmarališta za sve one koji se odluče voziti stazom. Detaljan opis rute može se naći na web stranici www.visitbosanskakrupa.ba ili na sljedećem linku .

Prijavu učešća potrebno je izvršiti na sljedećem linku .